Bij Scholengemeenschap Meise viel het veel collega's op hoe eenvoudig gimme wel was.

Bij de opstart was er wat weerstand van de collega’s die vonden dat ze te weinig computerkennis hadden. Er was ook angst voor meer werk.

Maar enkele trekkers gingen enthousiast aan het werk. Er was begeleiding voorzien. Er kwam een toonmoment en er werden stappenplannen gemaakt. Waar nodig was er ook individuele begeleiding. Tijdens de ontdekkingstocht viel het heel veel collega’s op hoe eenvoudig gimme wel was. Dat heeft hen over de streep getrokken.

Ik vind het heel interessant dat je in de brieven alles kan combineren. Zo maken we brieven met foto’s, invulstrookjes, bijlagen, … . Ook de kalender vinden wij heel handig. Ik vind het wel belangrijk om de ouders goed uit te leggen hoe ze hun instellingen moeten aanpassen zodat ze niet te veel e-mails krijgen.

Een groot voordeel van gimme is dat we nu veel minder papier verbruiken. Alle communicatie gaat via hetzelfde kanaal. Ouders kunnen hun brieven vertalen in hun eigen taal. Het is heel gebruiksvriendelijk en als ouder krijg je enkel de info die je nodig hebt.

Beleidsondersteuner: Ilse Pauwels