Communicatie met ouders is heel wat anders

Het leerlingplatform dat u gebruikt biedt wellicht ook een communicatiemodule aan.

De vraag is: wat bedoelen ze met communicatie?

Communicatie gaat er niet om dat ouders het rapport van hun kinderen online kunnen raadplegen en dat leerlingen online taken en oefeningen kunnen maken. Het eerste is louter informatie, het tweede is didactiek.

Communicatie met ouders is heel wat anders:

Ouders willen zien, lezen en horen wat hun kind ervaart en beleeft in de klas. Ze willen een vinger aan de pols van het school- en klasleven. Dat geldt des te meer voor ouders van kinderen in het basisonderwijs.

Zo'n 'rijke' band kunt u onmogelijk opbouwen met de communicatiemodule van schoolsoftwarepaketten. Daarvoor hebt u een gespecialiseerde oplossing nodig. Eén die zich toelegt op communicatie met ouders van leerlingen en alléén daarop.

"Onze schoolsoftware gebruiken we waar ze voor gemaakt is: leerlingopvolging en -administratie. Om met de ouders te communiceren, gebruiken we gimme", aldus een directeur uit het Waasland.

Het verschil tussen leerlingplatformen enerzijds en gimme anderzijds?De eerste zijn uitstekend voor de interne administratieve en pedagogische werking van uw school, gimme is ideaal om met de ouders te communiceren.

"Als day-to-day communicatiemiddel met de ouders werkt schoolsoftware niet, daarvoor is gimme beter geschikt," zegt een Antwerpse schooldirecteur.

O, en er is nog een verschil: al die schoolsoftwarepaketten zijn betalend.

Wil u gimme eens testen voor uw school? Vul dan onderstaand formulier in om een aanvraag in te dienen. 

Vorige
Vorige

Ouders koppelen massaal hun agenda aan de gimme-kalender

Volgende
Volgende

Ouders houden van fotoalbums